IGP創藝禮品-卡通資料
IGP創藝禮品|banner_720x240px

Squly & Friends

故事背景

Squly 與朋友仔 Bealy, Kily, Cely, Owlsss 一齊生活在一個熱鬧又溫馨的森林裡。雖然 Squly 及朋友仔性格有不同, 可是大家都很和諧地生活著,關係融合,整遍森林都是牠們的樂園!
於這個森林角度裡,每一個角色都擁有屬於他們自己的小角落,而每一個角落都擁有其特色!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Squly

Squly 性格樂觀,為大家傳遞開心快樂的正能量,就是 Squly 精神!Squly 亦很喜歡追求知識,對每樣事物都充滿好奇心。Squly 正職是個橡果研究員,會不斷研究和創新,希望培植到最可口美味嘅橡果!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Bealy

Bealy 係我地森林入面最為食嘅一個朋友仔,因為佢好為食,所以佢不斷鑽研廚藝,最後成為森林裡面的新一代廚神,創作個性化食譜,成立咗 Bealy 星級廚房,希望終有一日可以奪得熊芝蓮三星級榮譽!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Kily

Kily 因氣全球暖化嘅關係,已進化成為一隻耐熱的企鵝,不過佢其實重係好懷念惜日南極嘅冰極感覺,所以佢好支持環保,希望有日可以為佢的企鵝兄弟建立一個冰極的企鵝王國。為咗支持環保,Kily 成為咗一隻素食主義企鵝,佢並不殺生,所以佢唔食魚,只食雕魚燒!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Cely

Cely 雖然外表嚴肅,但其實佢心地好善良㗎,做事又細心喎,所以大家都推舉佢做森林嘅森長,負責處理森林嘅大小事。 同時 Cely 亦係一個出色嘅甜點師傅,佢經常係自己嘅甜點咖啡店 “Pâtisserie Cely” 製作最完美嘅甜點! 有一日 Cely 見到一隻小白兔被遺棄係森林,佢就即刻收養咗佢,仲幫佢扮靚同埋幫佢改咗個名叫「小白」。自此小白就成為咗 Pâtisserie Cely 嘅吉祥物喇!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Owlly

貓頭鷹三姊妹最鐘意扮靚、嘆 Afternoon Tea,Owlly 係大家姐,最愛 shopping 買唔停。三姊妹最希望係貓頭鷹小姐選舉度得到冠軍。雖然佢地好貪靚,不過亦好重視健康。她們積極留意身邊的健康資訊,共同分享心得,一起努力健康變靚啲!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Owvie

貓頭鷹三姊妹最鐘意扮靚、嘆 Afternoon Tea,Owvie 係二家姐,最鐘意化妝set 頭。三姊妹最希望係貓頭鷹小姐選舉度得到冠軍。雖然佢地好貪靚,不過亦好重視健康。她們積極留意身邊的健康資訊,共同分享心得,一起努力健康變靚啲!

IGP創藝禮品|Squly_160x160

Owky

貓頭鷹三姊妹最鐘意扮靚、嘆 Afternoon Tea,Owky 係細妹,成日要 keep fit。三姊妹最希望係貓頭鷹小姐選舉度得到冠軍。雖然佢地好貪靚,不過亦好重視健康。她們積極留意身邊的健康資訊,共同分享心得,一起努力健康變靚啲!

快速查詢

Close